Cancan som dansestil

Dans og trening i ett

cancanCancan er en lett gjenkjennelig, historisk dans som dukket opp i Frankrike tidlig på 1800-tallet, og vokste raskt til å oppnå verdensomspunnet berømmelse. Hovedgrunnen til dette var at cancan ofte ble danset av prostituerte – spesielt er det Moulin Rouge i Paris som stod bak mye av populariteten til den spesielle dansestilen. Du har sikkert sett en variant av cancan på film eller TV. En rad med vakre kvinner i overdådige, fargerike klær danser mens de holder rekken – bena flyr oppover samtidig som hoftene beveger seg i ulike retninger. De har på seg eldre klær, fra gamle dager, med store skjørt som skjuler snøre, kniplinger og blonder. Når bena flyr oppover, kan man skimte de mest intime delene av kvinnekroppen – det er nettopp dette som har tiltrukket seg millioner av seere gjennom årene. Cancan er en veldig krevende dans, på grunn av den umåtelige energien man må hive inn i dansestegene. Her må man være veldig sterk i bena, samtidig som takten og kondisen bør være på topp. Dermed blir cancan som dans og trening i ett. Nettopp derfor er denne dansestilen i rask vekst – stadig flere velger å skrive seg opp på kurs i cancan. Slik kommer man raskt i form og lærer seg en rekke grunnleggende dansesteg samtidig som kondisen blir bedre og taktsansen forbedres. Det er spesielt bena som får jobbe i cancan, og med raske bevegelser blir fett raskt borte fra hoftene.

Cancan utenfor dansehallen

Den franske dansen krever ytterst god koreografi, men så fort alt det praktiske er på plass blir dette et syn du sent vil glemme. Cancan har dessuten inspirert en rekke andre ting – utenfor dansehallen. Først og fremst bør du merke deg spillene med cancan i fokus. Spesielt er det spilleautomat som er anbefalt, for eksempel 1Can 2Can med de store gevinstene og passende bakgrunnsmusikken. Man kan finne mer informasjon om dette og andre inspirerende spill hos http://www.casinovinnere.com/. Prøv ut cancan i digitalt format og se om du ikke blir inspirert av de sterke fargene og raske rytmene.

Begynn med cancan

Det er fortsatt ganske uvanlig å se cancan-kurs utenfor Oslo, men i hovedstaden er det rimelig store grupper med mennesker som holder på med denne franske danskestilen. I tillegg har cancan påvirket en rekke andre retninger innen kunst og kultur, maling for eksempel. Flere malere og kjente artister var innom Moulin Rouge før i tiden, og påvirkningen fra cancan har speilet seg av på deres kunst. En rekke vakre malerier fokuserer på cancan-dansere og miljøet rundt dansehallene. Det er dessuten cancan som ga liv til pinup-stilen, den samme som Marilyn Monroe var en ivrig tilhenger av. Kvinners seksualitet skulle stilles ut, og jentene selv brukte med glede sin skjønnhet for å tiltrekke seg oppmerksomhet.