Discodans

Discodans er fartsfylt og lystig, og krever en del av utøverens kondis, styrke, koreografi og teknikk. Dansen pulserer av energi, og discomusikk er da også kjent for “hjertebank”-rytmen sin. Det er rom for improvisasjon og personlig tolkning i discodansen (i freestyle disco kan man endog bli akrobatisk), såfremt man beholder rytmen. Man kan danse singel, i par eller i større grupper.

Konkurranser

Det arrangeres både lokale og regionale konkurranser samt NM, EM og VM i disco og freestyle. Norge pleier å gjøre det skarpt i disse konkurransene, og i 2015 kunne danserne ta med seg hele 16 EM-medaljer fra Sverige. VM avholdes i oktober hvert år, og VM 2015 finner sted i Tyskland. Fjorårets verdensmestere i freestyle er vår egen Pernille Brenni Brovold, mens danske Denise Pedersen tok gullet i discodans. Madeleine Enersen Hellerød er antakelig Norges ubestridte discodronning så langt, og har vunnet flere konkurranser enn hun kan telle.

Disco i film og spill

saturday_night_fever_Med tanke på populariteten til discodans og musikk, bør det ikke overraske oss at disco også har inspirert både film- og spillskapere. Saturday Night Fever er vel Discofilmen med stor D. Filmen var en enorm suksess og gjorde både disco dans og -musikk populært over hele verden, og det var ikke bare fordi vi fikk se en halvnaken, svett og ung John Travolta utfolde seg på dansegulvet: Soundtracket til filmen er et av de mest solgte i historien. På 70- 80-tallet kom det flere musikaler og filmer med discomusikk -og dans som bakteppe, så som Car Wash (1976), Xanadu (1980), Thank God It’s Friday (1978) og Skatetown, USA (1979). Er du fan av både disco og spill er likeledes Disco Spins en artig spillautomat på http://www.mobilecasinoer.com som bringer deg tilbake til 70-tallet, både med musikken og temaet.

Musikken

Der det er er dans er det også musikk! Discomusikken oppsto i New York på begynnelsen av 70-tallet med Donna Summer, Bee Gees, og Boney M som de største discostjernene på himmelen. Discoen er inspirasjonen til sjangre som house, garage, techno og hip hop.