Fysisk aktivitet i hverdagen

8295241597_eaed047989_nFysisk aktivitet er svært viktig både for å holde seg i form, og for å unngå skader og sykdommer. En veltrent kropp tåler mer enn en utrent kropp. Trening gjør også at man blir i bedre humør, og det har vist seg at trening forhindrer depresjoner.

Dessverre er det ikke alltid man har tid til å trene så mye som man har lyst til. Hverdagen kan være travel, og det er andre ting som må prioriteres. Det er heller ikke alle som har råd til å trene i et treningsstudio. For andre kan treningsstudioet være så langt vekk at det er vanskelig og tidkrevende å komme seg dit.

Heldigvis er det mulig å trene alene, uten profesjonelle trenere eller instruktører. Ofte trenger man ikke å gjøre så store endringer for å få mer trening i hverdagen. Det er nok å ta en spasertur hver dag, eller jogge i nærområdet. Sykling er også en fin treningsform som man kan drive med i nærområdet. Om vinteren kan man ta en skitur eller sparktur. Dersom man har barn i huset, er det ikke vanskelig å legge inn en treningsøkt. Det er bare å få med barna på en lek, enten det er fotball, frisbee, gjemsel eller andre barneleker. Mange leker er mer fysisk krevende enn man tror. Barna kommer også til å sette pris på det, for de elsker å leke sammen med de voksne. Hvis man har en hund, kan man gå tur med hunden, eller man kan løpe rundt og leke sammen med den.

Trening sammen med venner og naboer kan være motiverende. Når man går eller jogger sammen, blir man oppmuntret, og man får samtidig snakket og ledd litt sammen. En rask spasertur er like fin trening som jogging, bare mye mindre belastende.

En annen mulighet er å bruke internettet. Tidligere var det vanlig at folk kjøpte treningsvideoer. Denne trenden er ikke ny, men nå er det mye mer å velge blant, ettersom internettet flommer over av treningsvideoer. Man kan bokstavelig talt drive med enhver form for trening. Det ligger dansekurs ute på nettet, zumbakurs og vanlige treningsvideoer. Man finner også yogavideoer, qi gong og andre treningsformer fra Østen. Utvalget er veldig stort og mangfoldig, og når man bruker treningsvideoer på nettet, kan man trene i sin egen stue. Det passer ekstra fint dersom man er litt beskjeden, og ikke liker å trene sammen med andre.

Noen tror at fysisk trening er kjedelig og ensformig, men det trenger det ikke å være. Dansevideoer eller treningsvideoer med musikk er morsomme og effektive, og trening utendørs kan varieres mye slik at man ikke blir lei av det. Hvis man pleier å gå, kan man velge ulike ruter, eller man kan veksle mellom å gå og sykle. Jo mer man varierer treningen, desto mindre sannsynlig er det at man blir lei av det. Det skal ikke så mange minutter til. En halvtime hver dag gir god effekt, men all trening er bra, selv om man bare trener i ti minutter. Trening er alltid en god helseinvestering.