Williams har fått nok en fjær i hatten

Spilleautomater inspirert av karneval og lignende har blitt gjort før, som i for eksempel “Samba Carnival”, men Dancing in Rio tar det hele et steg lengre. Spillet ble lansert i sammenheng med OL i Rio i 2016 hvor hele verden dro til Rio for å delta i folkefesten. Lanseringen av spillet betydde dermed at du kunne ta del i festen fra stuen din, selv om du ikke hadde råd til å ta deg en ferie i Rio.

Bakgrunnen i spillet er laget av fargerike fjær, og spillet har 5 hjul og 40 betalingslinjer. Mange av symbolene er inspirert av karnevalet i Rio, og du vil se dansende, vakre damer dukke opp på skjermen med jevne mellomrom.

Det mest verdifulle symbolet i spillet er Rio-dronningen med gul hodepryd, som stabler fire symboler oppå hverandre. De to andre kvinnelige symbolene kommer alene, i tillegg vil du finne en blåmalt mann som spiller på trommer. Med andre ord finnes det nok av spennende og morsomme animasjoner og figurer i spillet.

Bakgrunnen vil også skifte farge i løpet av spillet. Fargene varierer mellom alt fra lilla til grønt, og når fargene endres kan det bety at du nærmer deg en liten premie eller en stor jackpot.

Wild-symbol

Wild-symbol fungerer som regel på den måten at den gir deg flere vinnende kombinasjoner og dermed øker gevinstene dine, det samme prinsippet gjelder i dette spillet.

Logoen til spillet er inspirert av det brasilianske flagget, og denne logoen fungerer også som et wild-symbol. Logoen kan stables på alle de fem hjulene og kan erstatte alle symboler utenom fjærpryden som fungerer som scatter-symbol.

Samlet kan alle wild-symbolene tjene deg noen gode slanter. De vil kanskje ikke skape gigantiske jackpoter, men du vil jevnlig vinne små gevinster som ganger innsatsen din med 2-5 ganger.

Free spins

Det er den overdådige fjærkledde masken som vil utløse free spins-bonusen i spillet. Om du får tre eller flere av dette symboler vinner du minimum 10 free spins, men dette tallet kan bli mye større avhengig av symbolene som trigges og deres valør (kilde: http://www.automatguiden.com/).

Hvert scatter-symbol vil ha en valør på alt fra 0-20, noe som indikerer hvor mange ekstra gratisspinn du får oppå det som er vanlig. Vår erfaring var dog at man som regel kun utløste 10 free spins. Når man først får free spins ble vi litt skuffet over gevinstene de genererte, et par ganger ganget vi innsatsen vår med 10-20 ganger, men det var sjeldent. Ergo var wild-symbolene faktisk mer lukrative.

Hvordan du vinner

Det er mulig å vinne 6 ulike jackpoter i dette spillet, men jackpoten du kan vinne er avhengig av hvor mye du er villig til å satse.

 

Om du satser mindre enn 2 mynter per snurr så kan du bare utløse «Surge Jackpot», noe som gir deg 25.000 ganger innsatsen din. Om du helle satser mer enn 2 mynter per spinn vil du aktivere den progressive jackpoten, og kan dermed vinne langt større premier.

 

 

I tillegg finnes det fem mindre jackpoter som kan vinnes. Disse er: Pulse Bonus Jackpot: 500 ganger innsatsen, «Burst Bonus Jackpot: 125 ganger innsatsen, «Major Jackpot»: 37,5 ganger innsatsen, «Minor Jackpot»: 25 ganger innsatsen, og «Mini Jackpot»: 20 ganger innsatsen.

 

Disse mindre premiene kan vinnes ved å finne et mønster i fargene i bakgrunnen av spillet.

 

Dom

Som en oppsummering kan vi si at dette spillet mest sannsynlig ikke vil gi deg milliongevinster, men allikevel er verdt å prøve ut. De morsomme fargene, festlige musikken og kule animasjonen er lett å bli hekta på og gjør spillet til en morsom opplevelse. Å bruke bakgrunnen til spillet som en metode å vinne jackpoter på er også en stilig vri vi ikke har sett før. Så dette er absolutt verdt å prøve!